SLAVĒŠANA

· Turpinās slavēšanas mēģinājumi, kā arī kopkora organizēšana. Uz šo brīdi ir pieteikušies jau 350 dalībnieki no praktiski visām Latvijas kristīgajām konfesijām un joprojām notiek aktīva pieteikšanās (kora vadītāja Kitija 26467756, koris2018@inbox.lv). Ir paredzēti divi kopīgie kora mēģinājumi – 22. septembrī un 6. oktobrī draudzes “Kristus pasaulei” telpās Rīgā, Braslas ielā 29A.

DALĪBNIEKI

· Šobrīd savu dalību ar lūgšanu un uzrunu pasākumā ir apstiprinājuši sekojoši Latvijas kristīgo konfesiju un organizāciju vadītāji –

Romas katoļu baznīcas Kardināls Jānis Pujats, Arhibīskapa Zbigņeva Stankeviča pārstāvis priesteris Andris Kravalis, Luteriskās baznīcas arhibīskapa Jāņa Vanaga pārstāvis(tiek precizēts, kurš). Latvijas Vasarsvētku draudžu apvienības ex bīskaps Jānis Ozolinkevičs. Latvijas Vasarsvētku draudžu apvienības bīskaps Modris Ozolinkevičs, Draudzes “Jaunā Paaudze” bīskaps Aleksejs Ļedjajevs, Metodistu baznīcas superintendents Edgars Šneiders, Latvijas Kristīgā radio prezidents Tālivaldis Tālbergs, Draudzes “Labā Vēsts” vecākais mācītājs Andrejs Čebotarjovs, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Pārējie uzaicinātie dalībnieki dažādu iemeslu dēļ savu apstiprinājumu vēl nav snieguši, bet no viņiem gaidām atbildes septembrī.

Pasākumā ir aicināts piedalīties arī Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

· Ir izsūtītas 500 uzaicinājuma vēstules visiem Latvijas kristīgo draudžu mācītājiem, kā arī ielūgumi lielāko kristīgo konfesiju un organizāciju vadītājiem.

REKLĀMA

· Mūs atbalsta arī Awakening Europe Baltija 2018 vadītājs Bens Fidžeralds un Awakening Europe pasākumā, kas notiks no 30.augusta. līdz 2.septembrim Arēnā Rīga, tiks reklamēts Lūgšanu pasākums “Dievs, svētī Latviju!”.

· Ir noīrētas 15 vides reklāmas vietas dažādos Rīgas rajonos no 8. līdz 21.oktobrim. Šeit var redzēt, kurās vietās tiks izvietota reklāma un kā tā izskatīsies. E-pasta pielikumā ir pievienotas fotogrāfijas lielākā izmērā.

· Šobrīd ir iespiesti 284 000 flaijeri, kurus saņems Rīgas iedzīvotāji savās pastkastītēs pirms pasākuma. Šī jau ir flaijeru otrā kārta, jo marta beigās tika iespiesti pirmie 10 000 flaijeri, kā arī afišas.

Ikviens ir laipni aicināts atbalstīt pasākumu, informējot par to citus un izplatot flaijerus savās draudzēs vai individuāli. Flaijerus iespējams saņemt pie mums, sīkāka info: Luīze t.20016806 vai luize.zveja@gmail.com.

· Reklāma skanēs arī Latvijas Kristīgajā radio katru dienu vienu mēnesi pirms Lūgšanu sapulces. Šo reklāmu Kristīgais radio piedāvā pārraidīt bez maksas, kā ieguldījumu pasākuma organizēšanā no savas puses.

BALSOŠANAS VIETNE

· Šobrīd ir izstrādāta un izlikta testa versijā balsošanas vietne www.parlatviju.lv, kurā būs iespējams nodot savas balsis par kristīgām vērtībām un svarīgiem lēmumiem valdībā. Ir noslēgti līgumi ar lielākajām Latvijas bankām – Luminor, Citadele un Swedbanka, lai iedzīvotāji savas balsis varētu nodot ar banku starpniecību. Šobrīd tiek veiktas sarunas par līguma slēgšanu arī ar SEB banku. Paredzēts, ka balsošanas vietne www.parlatviju.lv pilnvērtīgi sāks darboties oktobra sākumā.

FINANSES

· Esam samazinājuši pasākuma izmaksas uz dažādu pozīciju, tai skaitā reklāmas, krēslu īres, un citu pakalpojumu rēķina. Šeit var redzēt, cik jau ir apmaksāts un cik daudz finanses vēl ir nepieciešamas.

· Krēsli

Lai samazinātu izmaksas un nevajadzētu īrēt krēslus, kas sastāda 6600 Eur, esam vienojušies ar vairākiem draudžu vadītājiem, ka uz pasākuma dienu varēsim šos krēslus aizņemties no draudzēm. Tā kā krēsli ir nepieciešami daudz – 3000 gb., ja Jums ir iespēja palīdzēt šajā vajadzībā, lūgums dot ziņu Luīzei, tel.20016806 vai rakstīt uz epastu – luize.zveja@gmail.com.

· Lai Lūgšanu pasākums “Dievs, svētī Latviju!” varētu sekmīgi notikt, joprojām ir ļoti nepieciešams Jūsu finansiālais atbalsts. Pasākumu ir iespējams atbalstīt, pārskaitot ziedojumu uz draudzes kontu ar norādi “Dievs svētī Latviju”.

dievssvetilatviju.info/ziedojumi

Sirsnīga pateicība un Dieva svētības visiem, kuri jau finansiāli atbalsta pasākumu!

Ar cieņu,

Mācītājs Mārcis Jencītis

www.dievssvetilatviju.info